VVD wil opheldering over bouwcontract Westfrisiaweg

De VVD heeft bij monde van Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld. Aanleiding is een artikel op cobouw.nl waarin wordt gesteld dat aannemer Heijmans nooit het bouwcontract voor de Westfrisiaweg heeft ondertekend.

Zo valt er te lezen dat Heijmans op 6 juni 2014 wel de basisovereenkomst en de “deelopdracht voorbereiding” heeft ondertekend, maar het contract voor de “deelopdracht uitvoering” is volgens anonieme bronnen nooit ondertekend. Als dat waar is, zou dit nieuw licht werpen op het geschil dat de provincie Noord-Holland heeft met bouwbedrijf Heijmans. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Heijmans eind 2017 de nieuwe Westfrisiaweg zou opleveren.

Al met al is bovenstaande genoeg aanleiding voor Kaamer van Hoegee om schriftelijke vragen te stellen om meer opheldering te krijgen over de kwestie. Onderstaand vindt u de schriftelijke vragen en de link naar het artikel op cobouw.nl. De vragen dienen door Gedeputeerde Staten zo snel als mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen beantwoord te zijn.

Schriftelijke vragen van het lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland Kaamer van Hoegee (VVD):

  1. Heeft de Provincie Noord Holland een bouwcontract voorgelegd aan Heijmans en is deze door beiden ondertekend?  Wanneer nee, kunt u aangeven waarom dit contract niet door beide partijen is ondertekend?
  2. Kunt u aangeven of de werkzaamheden die reeds zijn uitgevoerd vallen onder de deelopdracht voorbereiding Westfrisiaweg of onder de deelopdracht uitvoering (bouwcontract)?
  3. Wanneer het antwoord op vraag 2 is dat dit onder de deelopdracht uitvoering valt, bent u het dan met ons eens dat het vreemd is dat Heijmans werkzaamheden heeft uitgevoerd die vallen onder de uitvoering, zonder dat er een contract is ondertekend? Of heeft u met Heijmans hierover afspraken gemaakt?

Link naar het artikel op cobouw.nl:
http://www.cobouw.nl/artikel/1650831-bouwcontract-westfrisiaweg-nooit-getekend