Circuit Zandvoort opnieuw door rechter in gelijk gesteld

01 november 2019- Vanmiddag is circuit Zandvoort opnieuw in het gelijk gesteld door de rechter: de verbouwingen van het circuit om de Formule 1 race in mei 2020 mogelijk te maken kunnen vanaf volgende week echt van start gaan. De provincie Noord-Holland heeft tijdens de vergunningverlening constructief meegewerkt en de aanvragen snel en goed behandeld. De rechterlijke uitspraken bewijzen dat de provincie Noord-Holland daarbij zorgvuldig te werk is gegaan. De VVD Noord-Holland is daar blij mee.

© Pixabay

De VVD Noord-Holland stelt vast dat er nog uitdagingen zijn, vooral ten aanzien van het vervoer van en naar het circuit. Met de enige weken aangekondigde uitbreiding van de vervoersmogelijkheden per spoor wordt hier voor een groot deel aan tegemoet gekomen. En die uitbreiding helpt ook bij het vervoer van en naar de kust op drukke stranddagen.

VVD Noord-Holland was reeds vanaf het begin voorstander van het organiseren van de Formule 1 op circuit Zandvoort. Het is een weerzien van de Formule 1 die voor het laatst in Zandvoort in 1985 werd gehouden. Deze historische betekenis, de ligging en de uitdagende moeilijkheidsgraad van het circuit maken Zandvoort bij uitstek de juiste locatie. Laten we er een groot feest van maken in mei 2020.