Eva van der Bruggen

Sinds 2005 ben ik lid van de VVD, ik werkte bij de Tweede Kamerfractie van de VVD en was secretaris van de Kamercentrale Den Haag. Sinds 2018 ben ik gemeentesecretaris op Texel.  In 2021 ben ik benoemd tot vicevoorzitter van de VVD Regio Noord-Holland.

Als dochter van een VVD-wethouder heb ik van kinds af aan rondgelopen op het stadhuis van Vianen. Hier ligt dan ook de basis voor mijn grote interesse in het openbaar bestuur en de politiek. De studies die ik afgerond heb liggen ook in die richting, eerst deed ik Europese studies, daarna Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en vervolgens de HBDO aan de Bestuursacademie.

Tijdens en na mijn studies heb ik ervaring opgedaan in diverse functies binnen het openbaar bestuur zoals bestuurssecretaris bij het Ministerie van Economische Zaken, senior woordvoerder en ambtelijk secretaris bij de VVD-fractie in de Tweede Kamer en manager bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik heb naast mijn Noord-Hollandse netwerk, dat in ontwikkeling is, een uitgebreid politiek en bestuurlijk netwerk in Den Haag en in het westen en midden van Nederland.

De functie van  gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Texel bevat alle elementen waar ik enthousiast van wordt, organisatieontwikkeling, het versterken van de politiek-ambtelijke verhoudingen, sturen op vertrouwen, meer projectmatig en flexibel werken en het creĆ«ren van meer omgevingsbewust zijn. Bij de gemeente ben ik ook verantwoordelijk voor een organisatieveranderingstraject waarbij we medewerkers helpen om meer in dialoog te zijn met hun omgeving en meer flexibel en in netwerken te werken. Ik zou die kennis graag willen meenemen naar het bestuur van de VVD Noord-Holland.

Naast mijn functie als gemeentesecretaris, zet ik mij als vicevoorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS) ook landelijk in voor de beroepsgroep van gemeentesecretarissen en gemeenten in het algemeen.