Workshop Maatschappelijk Middenveld

Mevrouw Jos Boontjes (Regio Zuid-Holland) is bereid gevonden een workshop te geven over het Maatschappelijk Middenveld.

Denkend aan het bestuur van Nederland denken de meeste mensen in eerste instantie aan het bestuur dat plaatsvindt in de Kamers, de Staten en de Raden. Maar daarnaast is er een hele grote bestuurslaag van wezenlijk belang voor het welzijn en de ontwikkeling van Nederland. Dat zijn de bestuurders en die zich inzetten in het maatschappelijk middenveld.
Van oudsher heeft de VVD - in tegenstelling tot een aantal andere partijen, zoals CDA en PvdA - zich helemaal niet bemoeid met de invulling van die functies. Daarbij is vooral de gedachtegang geweest dat er ongemak is over de manier waarop andere partijen dat doen. Maar gaandeweg is het besef gekomen dat het ook niet goed is te laten gebeuren dat - met vriendjespolitiek - leden van andere partijen op plekken terecht komen waar wij veel geschiktere mensen voor kennen. Met dit als insteek is het Liberaal Netwerk Maatschappelijk Middenveld 5 jaar geleden opgericht. Een netwerk waarin nagedacht wordt hoe we op een liberale manier kunnen zorgen dat de juiste mensen zich op het juiste moment melden voor de juiste posities.
In deze workshop nemen we u mee in de ontwikkeling van het netwerk LiMM en maken we duidelijk hoe u daar uw voordeel mee kan doen. Daarnaast zal er een interactief onderdeel zijn waarin u geholpen wordt uw 'eigen relevante maatschappelijk middenveld' te identificeren.  Tot slot zullen handvatten aangereikt worden hoe u zich, afhankelijk van uw positie in de partij, het beste kunt bewegen in dat middenveld.
Aanvang: 13:15 uur in plenaire zaal.
Inschrijven via
mijnvvd.nl