Onbevredigend antwoord GS op vragen voetbalcomplex Egmond op bollengrond

Esther Rommel van de VVD heeft i.s.m. de SP actualiteitsvragen gesteld over de beoogde fusielocatie van de drie Egmondse voetbalclubs, wat volgens Rommel een bedreiging vormt voor historische bollengrond.

De vragen gingen over de beoogde fusielocatie van de drie Egmondse voetbalclubs ten zuiden van de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef. De beoogde fusielocatie is gesitueerd in een bollenconcentratiegebied, die - volgens de PRV - uitsluitend bestemd is voor bollenteelt.

GS blijft terughoudend in haar antwoorden: ze geeft aan het voorontwerpbestemmingsplan te toetsen aan de Provinciale Ruimtelijke Verordening en daar niet op vooruit te willen lopen. Besluitvorming staat voor eind mei op de rol.

"Er verdwijnt een cultuurhistorisch landschap uit de regio wanneer hier voetbalvelden worden aangelegd", aldus Rommel en met haar vele inwoners van Egmond. "Daarnaast is de grond die ter compensatie moet dienen mogelijk niet geschikt voor bollenteelt."

GS legt de nadruk op de gemeentelijke verantwoordelijkheid en bevoegdheid hierin. Daarin kunnen ook de motieven en belangen van de inwoners worden meegenomen. Esther Rommel heeft inmiddels ook op lokaal niveau intensief contact met de betrokken partijen.

Een aandachtspunt is nog de alternatieve locatie voor het voetbalcomplex, die volgens vele inwoners veel geschikter is. De vraag is waarom deze locatie door de gemeente is afgewezen. Ze hoopt dat hierdoor nieuwe informatie naar boven komt die een heroverweging mogelijk zal maken.


Esther Rommel
rommele@noord-holland.nl