Provinciale steun voor snel internet op bedrijventerreinen

De provincie Noord-Holland maakt 100 duizend euro vrij om bedrijven in Noord-Holland te helpen de vraag naar snel internet op bedrijventerreinen te bundelen. Een stapje in de goede richting, vindt vicefractievoorzitter van de VVD Statenfractie Marco Wiesehahn.

"Als VVD hebben we ons er hard voor gemaakt dat de provincie, naast aandacht voor internetverbindingen in het buitengebied, ook werk maakt van de gebrekkige internetvoorzieningen op bedrijventerreinen. Nu zijn 19.000 van de 36.000 bedrijfspercelen in Noord-Holland nog niet aangesloten op een vaste internetverbinding. Deze regeling geeft weer een duwtje in de rug om het Noord-Hollandse vestigingsklimaat op bedrijventerreinen te verbeteren, en dat is winst", aldus Wiesehahn.

De provincie Noord-Holland maakt het geld vrij om de bundeling van de vraag naar snel internet op bedrijventerreinen te ondersteunen. Vraagbundeling is noodzakelijk om investeringen door private aanbieders van vaste internetinfrastructuur aan te kunnen trekken. De rol van overheden bij de aanleg van een vaste internetinfrastructuur, zoals glasvezelkabels, wordt beperkt door strenge Europese mededingings- en staatssteunregels.

Marco Wiesehahn

Woordvoerder economie, energie & cultuur