Verduurzaming winkelcentra onder de loep

De provincie Noord-Holland gaat bekijken wat zij kan doen om winkelcentra in Noord-Holland te helpen verduurzamen. Die toezegging deed gedeputeerde Bond tijdens een debat afgelopen maandag in de Statencommissie EEB.


De VVD had hier, in samenspraak met het CDA, om gevraagd. Het onderzoek naar verduurzamingskansen moet onderdeel uit gaan maken van een groter pakket aan maatregelen om verloedering van winkelcentra in Noord-Holland tegen te gaan.

 

“We weten dat het nieuwe kabinet een stevige klimaatagenda gaat uitrollen waar alle Noord-Hollanders hun steentje aan bij moeten gaan dragen. Voor veel winkeliers in onze provincie zal het moeilijk zijn de extra kosten die daarmee gepaard gaan, op te vangen. Veel MKB-ers leven immers al van een minimaal inkomen, wat verduurzaming van hun winkels in de weg staat. Dus wil de VVD winkeliers helpen die verduurzamingsslag te gaan maken. De gedeputeerde gaat nu op ons verzoek kijken wat de provincie hier kan betekenen. Dat is een goede eerste stap”, aldus woordvoerder economie en vicefractievoorzitter Marco Wiesehahn.


                     “Dus wil de VVD winkeliers helpen die verduurzamingsslag te maken”

 

In de bewuste commissievergadering deed het provinciale bestuur een voorstel om werk te maken van  de herstructurering van winkelgebieden. Leegstand en verloedering maakt het volgens verschillende gemeenten en winkeliers noodzakelijk dat er een regionale aanpak komt dat tegen te gaan. De provincie wil primair kennis over herstructurering van winkelcentra delen, samenwerkingsverbanden tussen winkeliers helpen opbouwen en onderzoeksgeld ter beschikking stellen. Daar is nu dus ook het thema verduurzaming van winkelcentra aan toegevoegd.   


Marco Wiesehahn

Woordvoerder economie, energie & cultuur

06 55 468 266