VVD stelt vragen over problemen bij buurtbus Schagen-Obdam

Hanneke Kaamer van Hoegee heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de problemen bij de buurtbus tussen Schagen en Obdam. De situatie is op dit moment nijpend en riskant door dat er teveel mensen meegaan en er dan nog te weinig capaciteit is.

In het Noordhollands Dagblad van 9 januari valt te lezen dat de buurtbus tussen Schagen en Obdam de dupe is van zijn eigen succes. Naar aanleiding van dit artikel heeft de VVD de volgende vragen:

Vragen

1. Kan de gedeputeerde aangeven hoeveel reizigers in het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van de buurtbus tussen Schagen en Obdam? Indien ja, hoeveel reizigers waren dit en indien nee, waarom niet? 

De vrijwillige buschauffeurs geven aan structureel meer reizigers mee te nemen dan de 8 die zijn toegestaan. Ook wordt aangegeven dat het aanbod van reizigers zo groot is dat er regelmatig mensen bij een halte achterblijven. 

2. Is de gedeputeerde bekend met de problematiek zoals deze door de vrijwilligersorganisatie in het Noordhollands Dagblad wordt genoemd? En heeft u hierover overleg met Connexxion?

3. Kunt u aangeven wat er gedaan wordt om voldoende vervoerscapaciteit te bieden tussen deze twee plaatsen?

4. Laten we het niet hopen, maar stel dat er een ongeluk gebeurt en er zitten meer dan de 8 toegestane passagiers in de bus. Wie is er dan verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen hiervan?

Gedeputeerde Staten beantwoorden de vragen binnen 30 dagen.