Senioren in de Samenleving

 

 Senioren in de Samenleving

Wanneer we het hebben over senioren heeft een ieder daar een eigen beeld  bij. Vaak krijgen we terug “ik voel me geen senior, ik sta middenin de samenleving.; ik werk (nog) of ik ben als vrijwilliger actief”.

Het Thematisch Netwerk Senioren met al haar Provinciale Seniorennetwerken richt zich op mensen in de leeftijd van plusminus 50 jaar en ouder. Mensen die, doordat  kinderen studeren/ de deur uitgaan of door andere redenen, in een nieuwe levensfase terecht komen. Dan komt er ongetwijfeld een keer een moment van bezinning. Wat is mijn carrière perspectief bij mijn huidige baan, ga ik nog een keer veranderen, een studie oppakken, op mijn kleinkinderen passen, of vraagt mantelzorg meer en meer van mijn tijd. Is mijn huidige lifestyle er één waar ik gezond oud mee kan worden of zou ik meer moeten bewegen en gezonder eten.

Over al deze aspecten willen wij u graag actief informeren. Tijdens onze bijeenkomsten, die we altijd vermelden in de Nieuwsflits (zie bijlage), gaan we ook graag hierover met u in gesprek.

Wij hebben daarom gemeend een kleine aanvulling op onze naam te moeten doen:

(Thematisch Netwerk) Senioren in de Samenleving

Minie Walma, voorzitter,

Franca Kerstens, secretaris