VVD trots dat €15 miljoen aan infraprojecten in Noord-Holland sneller van start gaan!

25 september – In mei erkende VVD Noord-Holland dat de provincie Noord-Holland zwaar getroffen is door de effecten van de coronacrisis. Statenlid Grethe van Geffen benadrukte het belang om – ondanks de gezondheidseffecten van de coronacrisis – de werkgelegenheid en economische dynamiek in de wegenbouw te waarborgen.

Tijdens de digitale Provinciale Statenvergadering van mei riep Statenlid Grethe van Geffen, met steun van D66, Partij van de Ouderen, CDA en SP, het college op de werkgelegenheid in de infrasector te beschermen door projecten en plannen met betrekking tot infrastructuur versneld uit te voeren. Grethe van Geffen: ‘’Als VVD Noord-Holland realiseren wij ons hoe belangrijk de provinciale rol als opdrachtgever is. Met het onderhoud van ruim 1000 kilometer aan wegen en fietspaden, plus vaarwegen, bruggen en openbaar vervoerbanen en tal van nieuwe projecten in de planning kan de provincie van grote betekenis zijn bij een recessie. Door projecten die later gepland staan naar voren te halen, kan voorkomen worden dat orderportefeuilles van bedrijven leeglopen en mensen werkloos worden’’.

VVD Noord-Holland is trots dat gisteren naar voren is gekomen dat 9 infrastructurele projecten sneller starten dan gepland. Hierdoor blijven werkgevers en werknemers in de wegenbouw aan het werk. In totaal gaat het om meer dan  € 15 miljoen aan opdrachten.

Projecten in Noord-Holland
De provincie Noord-Holland heeft aangegeven te gaan starten met het baggeren van de Amstel. Verder worden op korte termijn de volgende projecten sneller uitgevoerd dan oorspronkelijk gepland: plaatsen van laadpalen op de P+R van Getsewoud, het vervangen van 3D-betonprinten van een aantal fietsbruggen en het vervangen van oude verkeerslichten.

Onderzoek en ontwerp
De provincie kan versneld de opdracht geven voor een onderzoek naar nadere uitwerking van plannen naar de Kruiswegcorridor in Hoofddorp en de vervanging van wachtplaatsen bij de Braaksluis (nabij Kolhorn). Dit geldt ook voor de  uitwerking van maatregelen uit de Verkenning Fokkerweg/Bosrandweg nabij Amstelveen. Evenals het maken van een ontwerp voor een rotonde in de N242 bij Agriport in Middenmeer. Tot slot wordt gekeken naar mogelijkheden of  de vervanging van de straatverlichting door duurzame LED versneld kan worden uitgevoerd.