Jurgen Nobel

De leden van de VVD Noord-Holland kunnen op 11 mei 2022 tijdens de ALV van de VVD Noord-Holland stemmen op een nieuwe voorzitter. De kandidaten zijn: Eva van der Bruggen (kandidaat gesteld door het bestuur), Jurgen Nobel (Lokaal Netwerk Haarlemmermeer) en John van der Rhee (Lokaal Netwerk Alkmaar).

Even voorstellen 

Mijn naam is Jurgen Nobel. Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriendin en ons pas geboren zoontje in Hoofddorp. In de gemeente Haarlemmermeer was ik afgelopen verkiezingen voor de tweede keer op rij lijsttrekker. Tegen de landelijke trend in hebben we afgelopen verkiezingen een zetel gewonnen en zijn we wederom de grootste partij geworden.  

De afgelopen jaren was ik wethouder en eerste locoburgemeester met de portefeuilles financiĆ«n, luchthavenzaken, woningbouw en energietransitie. Op dit moment onderhandelen we over een nieuw college en het lijkt erop dat ik samen met mijn collega Marja Ruigrok opnieuw wethouder word. Voordat ik de politiek in ging had ik een eigen bedrijf in koffie. Ik heb bedrijfskunde en bestuurskunde gestudeerd aan onder andere de VU en UvA. Wil je meer weten de koffie staat altijd klaar!

VVD Noord-Holland optimistisch aan de slag

Als kandidaat-voorzitter van het regiobestuur zou ik graag met de volgende speerpunten aan de slag gaan:

1) Een verkiezingsprogramma dat van onderop tot stand komt. Het is onmogelijk om elke gemeente te noemen in een nieuw verkiezingsprogramma voor de VVD Noord-Holland. In de provincie spelen echter voldoende vraagstukken die specifiek per regio benoemd moeten worden. Om die reden zou ik met de lokale afdelingen in gesprek willen gaan om drie tot vijf punten te formuleren die in een regio (bijvoorbeeld Gooi en Vechtstreek, BUCH of Zaanstreek-Waterland) van belang zijn. Door lokaal en gerichter speerpunten te benoemen wordt het verkiezingsprogramma niet alleen concreter naar onze eigen achterban maar ook naar de kiezer en hebben we na de verkiezingen gelijk een stevig onderhandelingsdossier in handen. Voor mij staat de inhoud centraal en dat begint met een stevig verkiezingsprogramma. Naast de inhoud zijn de mensen die de inhoud moeten uitvoeren van groot belang. Bij gesprekken met geschikte kandidaten voor de Provinciale statenverkiezingen ben ik niet alleen benieuwd naar de bevindingen van de regionale scoutingscommissie (RSC). Lokale afdelingsvoorzitters en ambitieuze leden wil ik uitdagen om zich (als nieuwkomer) te melden voor een plek op de lijst. Sterke kandidaten zorgen voor een stevig lokaal bestuur en daarmee voor een sterk democratisch bestel, dit geldt niet alleen voor de Provinciale Staten. Tot slot zou ik als voorzitter namens het regio bestuur de banden met Den Haag meer willen aanhalen, zodat ook landelijk beter doorklinkt wat er in Noord-Holland speelt.

 

2) Naast het politiek liberale gedachtegoed is de VVD ook een vereniging. Net als een voetbalclub of tennisvereniging moeten we daarom naast inhoud ook zorgen voor een gezellige en veilige sfeer en moeten we voldoende activiteiten organiseren waar leden ook daadwerkelijk naartoe gaan. Het is daarom belangrijk dat er meer ambitie en energie binnen de VVD Noord-Holland komt. De afgelopen periode zijn er weinig activiteiten georganiseerd door onder meer corona. Maar ook voor corona was de zichtbaarheid van bestuur, fractie en gedeputeerden niet voldoende. Dat moet beter en vraagt iets van het bestuur en de politiek in Noord-Holland maar ook van lokale afdelingen zelf om actief de verbinding te zoeken. Kortom, samen moeten we optimistisch aan de slag.

 

3) Verbinding, meer energie en een verkiezingsprogramma van onderop komen niet vanzelf tot stand, daarom stel ik voor om een stip op de horizon te zetten "De VVD Noord-Holland moet de beste afdeling van Nederland worden". 

Wanneer ben je precies de beste provinciale VVD-afdeling? Die vraag kan ik niet alleen beantwoorden, ik zou daarom het nieuwe bestuur en de leden hierin willen betrekken. Je kunt de beste VVD-afdeling van Nederland zijn door de meeste stemmen te halen tijdens de Provinciale statenverkiezingen, door de meeste actieve leden te hebben of bekend te staan afdeling die de meeste activiteiten organiseert. Kortom, een ambitie die we samen verder moeten invullen waarbij we geen genoegen nemen met de huidige stand van zaken binnen van onze provinciale afdeling. 

 

Zet cookies aan om de video te tonen.