Vertrek Gerard Hartog uit de VVD-fractie

De heer Hartog heeft plotseling, tot grote verrassing en verbijstering van de VVD-fractie, laten weten dat hij zijn lidmaatschap van de VVD heeft opgezegd of gaat opzeggen en dat hij niet langer onderdeel uit zal maken van de VVD-fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij heeft aangegeven zijn zetel mee te nemen.

Dit komt als een complete verrassing voor de fractie, want voorafgaande aan zijn mededeling heeft hij binnen de fractie of de partij niet aangegeven dat hij overwoog de VVD en de fractie te verlaten. Door deze handelswijze zijn partij en fractie niet in de gelegenheid gesteld om in gesprek te gaan en tot oplossingen te komen. Dat is zeer jammer en vervelend omdat er juist binnen de VVD de openheid en ruimte is om het gesprek aan te gaan, bijvoorbeeld via de fractie, de netwerken, het bestuur of Algemene Ledenvergaderingen.


De VVD-fractie neemt aldus met grote teleurstelling kennis van de beslissing van de heer Hartog om de fractie te verlaten en betreurt het ten zeerste dat hij zijn zetel mee zal nemen. Uiteraard zal de VVD-fractie in de resterende Statenperiode zich blijven inzetten voor de grote uitdagingen waar onze provincie voor staat en daarbij uitvoering blijven geven aan het politieke programma van onze partij.


Erik van der Maas

Fractievoorzitter VVD-fractie PS