Wie is de baas over de provinciale N200?

De gemeente Haarlem is van plan om de N200 die loopt van Haarlem naar Zandvoort gedeeltelijk tot milieuzone te verklaren. De VVD Noord-Holland maakt zich zorgen over dit voornemen aangezien dit mogelijk de bereikbaarheid van de hele regio Kennemerland negatief beïnvloedt.

Onaangenaam verrast.

Al eerder lieten de buurgemeenten Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort weten onaangenaam verrast te zijn over deze plannen. De drie gemeenten maken zich grote zorgen over de bereikbaarheid van hun dorpen via de provinciale N200. Door deze plannen wordt bijvoorbeeld de bevoorrading van de (strand)ondernemingen ernstig bemoeilijkt. Je wil voorkomen dat de door Haarlem 'verboden' vrachtwagens en busjes voortaan via de N201 gaan rijden, dus onder meer over de Heemsteedse Dreef en Zandvoortselaan. Dat is slecht voor de doorstroming en de leefbaarheid daar. 

Vragen gesteld.

Maar zeker zo belangrijk is de vraag: Wie is de baas over de provinciale N200? Kan een gemeente zomaar besluiten een gedeelte van een provinciale weg tot een milieuzone te verklaren? VVD Statenlid Jeroen Boer heeft die vragen aan de gedeputeerde gesteld en de gedeputeerde laat nu uitzoeken wie er bevoegd gezag is over deze weg met betrekking tot het invoeren van een milieuzone.

Jeroen Boer- Woordvoerder Commissie Ruimte