VVD stemt in met oproep om meetstation te plaatsen bij N203

Afgelopen commissievergadering bood Rob Karts een petitie aan om een meetstation te plaatsen die de luchtkwaliteit langs de provinciale weg N203 in Zaanstad-Noord gaat meten.

De bewoners daar maken zich al jarenlang zorgen over de luchtverontreiniging en de geluidsoverlast van de weg. Dagelijks rijden zo’n 42.000 auto’s over de N203 door Krommenie, waarvan tachtig procent doorgaand verkeer is. De VVD vindt het een goed idee om deze gegevens nu eens onafhankelijk te laten meten, zodat dit mee genomen kan worden in mogelijke oplossingen voor de N203.

Het realiseren van een alternatieve verbinding tussen de A8-A9 zodat al dat doorgaand verkeer niet meer door Krommenie moet, zou een belangrijke oplossing zijn, aldus VVD Statenlid Jeroen Boer. Daarom hebben we gelijk onze steun voor deze aanvraag bekend gemaakt in de commissie. Het realiseren van de verbinding A8-A9 gaat niet alleen de luchtkwaliteit en leefbaarheid verbeteren in dat deel van de provincie maar we verbeteren ook de doorstroming en bereikbaarheid in de provincie.

In dezelfde commissie heeft gedeputeerde Olthof toegezegd om een meetstation te plaatsen, omdat het College daar ook het belang van inziet. De VVD juicht deze toezegging toe. 

Jeroen Boer - Woordvoerder Commissie Ruimte