VVD NH wil oplossing voor enorme wateroverlast op de Zeeweg (N510) bij Bergen

Statenlid Jeroen Boer heeft de Gedeputeerde gevraagd om snel met een oplossing te komen de problemen op de provinciale N510.

Daar is al 3 maanden sprake van een enorme wateroverlast op de provinciale Zeeweg (N510) van Bergen naar Bergen aan Zee. Deze wateroverlast zou veroorzaakt zijn door de langdurige regenval. Er staan nu tijdelijk grote mobiele stoplichten bij één weghelft die afgesloten is. Verkeer moet wachten op doorgang en dat in een hele gevaarlijke bocht. Inwoners en met name de ondernemers in Bergen aan Zee zijn het meer dan beu na drie maanden overlast en willen ook graag een structurele oplossing. Zeker nu het strandseizoen voor de deur staat.

De gedeputeerde gaf aan dat er hard wordt gewerkt aan een tijdelijke en structurele oplossing maar dat de huidige toestand van veel regen en de verzadigde duinen de oplossing van deze situatie ernstig bemoeilijken. Daar worden ook partners bij betrokken. Afgesproken is dat de gedeputeerde ons op de hoogte houdt van de werkzaamheden en werkt aan een snelle oplossing.