VVD vraagt aandacht voor de openingen van de Bosrandbrug in spits: 'Lange Files tot gevolg'

© © Rijkswaterstaat | ...

VVD-statenlid Jeroen Boer heeft de kwestie in de provincie aangekaart naar aanleiding van signalen vanuit die regio. Het verkeer van en naar Amstelveen ondervindt stevige hinder van de Bosrandbrug die in spitstijden opengaat om vaarverkeer door te laten. Het gevolg is dat er lange files ontstaan op de toch al drukke Bosrandweg (N231) en Fokkerweg (N232). Dat is uiteraard een onwenselijke situatie. "We willen dat verkeer, zeker in de spits, zoveel mogelijk kan doorrijden en een openstaande brug tijdens de spits helpt daar bepaald niet bij. Vandaar onze vragen over deze situatie" aldus Jeroen Boer.

De Gedeputeerde gaf als antwoord aan dat de Bosrandbrug onderdeel is van het spitsregime. De brug wordt voor de beroepsvaart bediend tussen zeven en negen uur en tussen vier en zes uur. De recreatievaart mag van ook van deze openingsuren gebruik maken en dan meevaren met de beroepsvaart. Op dit moment wordt onderzocht of het bedienbesluit gewijzigd kan worden maar dit zal pas plaatsvinden per 1 november of per 1 april. Bij dit besluit worden alle belanghebbenden betrokken.

Wethouder Herbert Raat van Amstelveen (Verkeer, VVD) dringt er bij de provincie op aan om de openingstijden van de brug aan te passen en deze in de cruciale spitsuren niet te openen voor vaartuigen.

Jeroen Boer - Woordvoerder Commissie Ruimte