VVD: "Iedereen moet zich in het openbaar vervoer veilig voelen."

Tijdens de behandeling van de Visie Publieke Mobiliteit voor de Provincie Noord-Holland heeft de VVD een amendement ingediend dat erop toe ziet dat de Sociale Veiligheid van iedereen in het openbaar vervoer een basisvoorwaarde is voor goede, betrouwbare en veilige publieke mobiliteit. Het moet uiteraard niet alleen veilig voor de reizigers zijn maar ook voor het ov-personeel.

Voor goed en betrouwbaar openbaar vervoer is Sociale Veiligheid heel belangrijk. "We hebben allemaal wel eens bij een halte gestaan, waar je je niet veilige voelde omdat er te weinig verlichting was. Of je moet door een donkere tunnel. Dat is niet prettig" aldus Statenlid Jeroen Boer. En dat willen we juist wel goed geregeld hebben in de Provincie Noord-Holland. We willen dus dat er bij het ontwerpen van de publieke ruimte, zoals de haltes, de hub, etc. van provinciale infrastructuur rekening gehouden wordt met het zo inrichten dat de veiligheidsbeleving voor iedereen zo optimaal mogelijk is. Bij cofinanciering vanuit de provincie van gemeentelijke infrastructuur geven we eveneens dit uitgangspunt mee.

Het amendement dat de VVD indiende om dit stevig in de Visie Publieke Mobiliteit omschreven te krijgen werd unaniem door de Provinciale Staten van de Provincie Noord-Holland aangenomen.

En dat is belangrijk omdat de Visie Publieke Mobiliteit als leidraad geldt voor het opstellen van de nieuwe openbaar vervoer concessies voor de Provincie Noord-Holland.