Regio Noord-Holland

Op 11 mei 2016 is de Regio Noord-Holland opgericht. Conform het besluit tot regionalisering door de AVA. De door het hoofdbestuur voorgestelde VVD Regio Noord-Holland bestaat uit een gekozen bestuur afkomstig uit de Kamercentrales Amsterdam, Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid.

In de praktijk verandert er relatief weinig. Het primaat blijft, zoals dat een politieke partij betaamt, bij de politiek liggen. De Statenfractie is inhoudelijk verantwoordelijk voor de koers die de partij vaart. Het nieuwe regionale bestuur faciliteert hen. Om de lokale politiek van dichtbij te kunnen blijven ondersteunen, zijn er zogenaamde lokale netwerken ingericht. Feitelijk de oude afdelingen, die nu de werkzaamheden overnemen. Dit betreft dus onder meer het samenstellen van de lijsten voor de verkiezingen, opzetten van de lokale campagnes, contact met de leden, organiseren van evenementen, e.d. Wel gaan deze lokale netwerken meerdere gemeenten omvatten met minimaal 120 leden om zo krachtiger en slagvaardiger te kunnen zijn
 

Het regionale bestuur is verantwoordelijk voor het samenstellen van de lijsten voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in de provincie Noord-Holland.

Ook zorgt ze voor de contacten met Den Haag (Algemeen Secretariaat). Door de afstand tussen het regiobestuur en het Algemeen Secretariaat te verkleinen, hopen we beter en adequater de lokale netwerken te kunnen bedienen. Daarnaast is het bedoeling dat het regiobestuur een vraagbaak is, kan ondersteunen bij opzetten van evenementen, communicatie en campagne activiteiten. Ook is het een belangrijke taak om te zorgen voor nieuwe aanwas in de partij. Dus talentscouting en opleiden van mensen zijn essentiƫle onderdelen van het regiobestuur.

Voor vragen omtrent procedures(zeker rondom verkiezingen) kunt u bij het regiobestuur terecht.

U kunt contact opnemen met de secretaris van het regiobestuur via: secretaris@noordholland.vvd.nl